Dierenkliniek Wolvega werkt volgens de standaarden van de ISFM (International Society of Feline Medicine) en heeft het ZILVEREN KEURMERK voor katvriendelijke klinieken!
Dit betekent dat wij aan bepaalde standaarden (zie onder) voldoen en extra nascholingen volgen op het gebied van geneeskunde van de kat. Om uw kat zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken en behandelen, is het van belang dat het dier zo min mogelijk stress ervaart tijdens de reis naar de kliniek én in de kliniek zelf.
Paraveterinair Petra van Kerkvoorde en dierenarts Renske Braaksma zijn ‘cat advocates’ in onze kliniek. Zij zorgen ervoor dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste inzichten in de kattengeneeskunde én bewaken extra het welzijn van de katten in onze kliniek. Voor vragen kunt u bij hun terecht!
Eenmaal in de kliniek doen we er alles aan om het verblijf voor uw kat zo aangenaam mogelijk te maken.
Gescheiden wachtkamer
In de wachtkamer zijn hond en kat van elkaar gescheiden. Honden kunnen niet ruiken aan de katten. Plaats uw kat zo veel mogelijk op hoogte, dit voelt veel fijner dan op de grond. Ook zijn er handdoeken beschikbaar om over het reismandje te leggen.
Gescheiden spreekkamer
Katten worden zoveel mogelijk in één spreekkamer behandeld, waar géén honden worden behandeld! Dit zodat de kat zo min mogelijk ‘last’ heeft van andere geurtjes. In deze ruimte hangt altijd een Feliway verdamper en er is een tafeltje beschikbaar om een eventuele tweede kat op hoogte te kunnen zetten. We werken met ‘katvriendelijk’ materiaal zoals een kleinere thermometer en een kleine weegschaal. Op de tafel en op de weegschaal wordt een handdoek gelegd voor een fijnere ondergrond. We proberen als dit mogelijk is de kat zoveel mogelijk ín het reismandje te onderzoeken. Voor de consulten nemen we ruim de tijd (min. 15 minuten) zodat de kat eerst goed op zijn gemak gesteld wordt.
Opname
Honden en katten worden bij Dierenkliniek Wolvega apart opgenomen. In de opnamehokjes van de katten bevindt zich een schuilmogelijkheid én een mogelijkheid om hoger te gaan zitten. Bij sterk gestreste katten hangen we een doek voor het hok voor extra ‘privacy’. Ook in de opname wordt gebruik gemaakt van Feliway wat de katten een plezierig gevoel geeft. Tip: wordt uw kat opgenomen (voor een operatie of langere tijd) neem dan een handdoek of kleedje van thuis mee (liefst in afgesloten zakje), wij leggen dit bij de kat in de opname! Als uw kat langere tijd in de opname verblijft krijgt u uiteraard de mogelijkheid om langs te komen als dit gewenst is.
Operaties
Tijdens operaties werken we met apparatuur en bewaking geschikt voor katten. Op woensdag is het sterilisatie/castratie-dag voor katten. Alle dieren krijgen zuurstof tijdens de narcose, infuus en pijnstilling. Indien nodig voeren we van te voren een bloedonderzoek uit, uiteraard altijd in overleg met de eigenaar. Ook tijdens operaties raden wij u aan iets van thuis mee te nemen zodat uw kat wakker wordt met een vertrouwde geur om zich heen.
Seniorcheck en bloeddrukmeting
Wist u dat veel oudere katten een te hoge bloeddruk hebben? dit kan schadelijke gevolgen hebben voor onder andere ogen en nieren. Daarom hebben wij de mogelijkheid om de bloeddruk van uw kat te meten! Ook bieden wij seniorchecks aan met bijvoorbeeld urine- en bloedonderzoek. Zo sporen we ouderdomskwalen vroegtijdig op en kunnen deze vaak nog goed behandelen.